Як зберегти матрац пружним надовго: прості рекомендації від виробників

18 września 2021 17:56
 Як зберегти матрац пружним надовго: прості рекомендації від виробників  фото

Придбання сучасного матраца - це важливе і, найчастіше, досить витратне по фінансах підприємство. Купивши якісний виріб вподобаної моделі, кожен споживач хоче, щоб воно залишилося в первозданному виді як можна довше. На щастя, значно продовжити термін експлуатації матраца, а також зберегти його у відмінному стані можна. Для цього просто треба з самого початку користування річчю дотримуватися простих правил.

Дотримання норми допустимих навантажень

купити матрацДля будь-якого матраца, наявного в продажі, ще на стадії виробництва точно визначається розмір максимального навантаження на нього. Виробники, як правило, розміщують на упаковках товарів зведення про неї - їх не можна ігнорувати. Грамотний покупець повинен купити недорого матраc 140х200 з каталогу інтернет магазину "Магдек", допустиме навантаження для якого на 10 кг перевищує вагу потенційних власників. Інакше вже через декілька місяців виріб сильно деформується і в цілому втратить минулу пружність.

Ще одно правило, що стосується збереження матраців, - це повна заборона на стрибання на них. Навіть якщо вага людини, що здійснює стрибки на виробі, не перевищує допустимі межі, та руйнівна дія на наповнювача все одно буде. Причина - в сильному точковому, а не розподіленій ваговій дії на матрац.

Правильна експлуатація

Для того, щоб наповнювач і пружини матраців залишалися пружними як можна довше, вироби важливо розміщувати тільки на ортопедичних підставах. Так називають конструкції ліжок із зігнутими або такими, що дещо прогинаються поверхнями. Зазвичай такі підстави роблять гратчастими для забезпечення вентиляції наповнювачів в матрацах. Це саме по собі подовжує термін служби виробів завдяки виключенню накопичення в них волога. Ортопедичні ліжка допомагають берегти пружність матраців за рахунок своєї здатності амортизувати навантаження.

Обов'язкова вимога для довгої служби матраців - це їх регулярне перевертання. Така, здавалося б, елементарна процедура дозволяє продовжити термін "життя" виробів в 2-3 рази. Приблизно 1 раз в 3 місяці власникові речі варто міняти її положення на ліжку, розташовуючи частину, що була в головній частині, в ногах, і навпаки. Якщо покриття матраца двостороннє, то раз на півроку його важливо перевертати з одного боку на інший. Ці заходи дозволяють уникати локального продавлювання наповнювача або його забивання в щілині основи.

Ретельний догляд

Для збереження наповнювача матраца пружним за поверхнею виробу треба правильно доглядати, фахівці інтернет магазину magdek.com.ua дають своїм клієнтам такі рекомендації:

  • у ідеалі варто мати наматрацники, що захищають від вологи, і міняти їх в міру необхідності. Це продляет термін служби виробу, адже рідини, що потрапили всередину наповнювача, можуть руйнувати його, окислювати пружини;
  • при попаданні рідини на матрац важливо якнайскоріше ретельно видалити ту її частину, що не встигла вбратися. Як тільки поверхня осушена, її протирають трохи намиленою і майже сухою губкою, чистою серветкою. Далі виріб сушать холодним феном (гаряче повітря викликає деформації матеріалів);
  • раз в 1-2 тижні матрац пилососять, з силою натискаючи на щітку під час роботи. Тільки цей захід допомагає прибрати пил, який постійно осідає на виробі, вбираючись в нього.

Постійно дотримуючись простих рекомендацій виробників матраців, кожен їх власник зможе зберегти свій виріб пружним на роки.


Podobne wiadomości: