Інновації у сфері косметології - секрети Альони Богославець

28 września 2022 06:50
Інновації у сфері косметології - секрети Альони Богославець фото

Косметичні компанії, які інтегрують технологічні рішення у свої бізнес-моделі, отримають перевагу перед конкурентами. Багато нещодавніх інновацій змінили те, як компанії продають продукцію, займаються виробництвом і взаємодіють із клієнтами.

Чи потрібні успішному бізнесу постійні оновлення і що з себе має представляти людина/співробітник/фахівець, який їх здійснює?

З нами поділилася своїм досвідом генеральна менеджерка з упровадження інновацій у косметології та засновниця AB Clinic докторка Альона Богославець, яка допомагає клінікам естетичної медицини та косметології обрати та впровадити найкращі сучасні практики: "Менеджерка з інновацій - це працівниця, чиї обов'язки зосереджені на розробці нових продуктів, послуг або процесів. Це людина, яка приймає рішення. Від неї залежить успіх або провал, прибуток або збитки в річному звіті вашої клініки. Уявляєте яким рівнем професійних знань та інтуїції повинен володіти цей фахівець?"

Доктор Богославець визначила сім характеристик, на які слід звернути увагу в успішному менеджері з інновацій:

1. вони феноменально вміють розв'язувати проблеми. Великі менеджери з інновацій досягають успіху, коли їм доводиться розв'язувати проблеми, насправді, їм стає нудно, коли їм нема в що встромити зуби. Вони талановиті в роботі зі складнощами і головоломками і їх приваблюють ситуації, які вимагають саме такого типу мислення.

2. вони легко адаптуються. Коли пріоритети змінюються, це не напружує їх - саме тут вони процвітають. У них зазвичай є плани B, C і D, продумані заздалегідь, і вони швидко придумують альтернативи. Це життєво важливо в підприємницькому середовищі, де все швидко змінюється і нові вимоги з боку ринку постійні.

3. вони видатні комунікатори. Вони чудово розуміються на людях та їхніх потребах, що, своєю чергою, дає їм змогу продавати їм проєкти і терміни, щоб усе йшло своєю чергою. Вони знають, як розташувати речі таким чином, щоб інша людина могла отримати інформацію, не відчуваючи почуття стресу або занепокоєння.

4. вони чудові фасилітатори і сполучні ланки. Навіть у найкращих компаніях командам і проєктам дуже легко ізолюватися і працювати ізольовано. Менеджери з інновацій знають про це і намагаються залучати таланти з різних підрозділів компанії. Вони люблять створювати щось нове і втілювати ідеї в реальність.

5. Вони створюють команді необхідні умови для успіху. Найкращі менеджери з інновацій знають, що найважливіша частина будь-якого проєкту - це люди, тому вони стежать за тим, щоб команда була добре підготовлена й оснащена. Вони розуміють важливість завчасного інформування про те, що відбувається на конвеєрі.

6. Вони багатофункціональні. Великі менеджери проєктів зазвичай є радше універсалами, ніж фахівцями. Вони працюють із широким спектром можливостей і є завзятими учнями. Вони інвестують у вивчення речей тільки тією мірою, якою це необхідно для того, щоб підтримувати свої проєкти в русі та знаходити потрібні таланти й навички.

Для підприємців можливості ефективного менеджера з інновацій неоціненні. Вони захоплені турботою про ідеї у вашій голові та є експертами у визначенні масштабів проєкту, хто є ключовими гравцями та які фінансові ресурси потрібні, що водночас знімає величезний тиск з решти команди. Альона Богославець радить, оточіть себе командою, яка може придумати це, зробити це реальним і змусити це повторитися.

Альона Богославець

Доктор Альона Богославець, фахівець з величезним стажем і досвідом, впевнена в тому, що інновації необхідні будь-якій косметичній клініці, навіть якщо вона рентабельна зараз. Навіщо змінюватися, якщо клієнтів все влаштовує?

Ця ситуація особливо небезпечна для бізнесів, які працюють у технологічних сферах з високим темпом інновацій. До такої сфери належить і естетична косметологія та медицина, які стрімко розвиваються. Щороку з'являються нові техніки, протоколи, препарати та апарати. Щоб бізнесу залишатися ефективним, необхідно відповідати тенденціям і своєчасно пропонувати клієнтам інновації. При цьому органічно вбудовувати новинки в наявний асортимент у рамках загального бачення розвитку компанії, навчати персонал, інвестувати в обладнання.

Це непросте завдання, оскільки вимагає від менеджера з впровадження інновацій медичної освіти, навичок управління і знання сучасних практик.

Автор: Лія Запальна


Podobne wiadomości: